Toli grazu neuztenka vien stakles nusipirkt. Dar reikia pinigu ir joms islaikyt. Va kaip tik Šarai tavo karbona dabar pjaunu jau antra freza sulauziau, o jau antri metai kasdien frezuoju tad patirties yra siek tiek

kas liecia pacius frezavimus, ypac su kinietiskom staklytem tai iskart pamirsk apie metalu frezavima, arba jei jau pradesi frezuot prazilsi kol baigsi detale. Tokios geriausiu atveju skirtos plastikams, fanieroms, su tuo paciu tekstolitu jau teks pavargt, jau nekalbant apie karbona. Metalui frezuoti yra ganetinai mazos tiek pastumos tiek gyliai, tai su kinietiskom duok dieve matyt vienu praejimu 0,1mm nufrezuosi, jau nekalbant apie tai kad ir freza matyt po to vieno praejimo reiks keist.
teko frezuot zalvari tai ne juokingas daiktas, tiek su medziagos itvirtinimu, tiek su parametru parinkimu ir t.t
Mano manymu pirkti ar gamintis visiskai neapsimoka, atsipirkt jos neatsipirks, o ir laiko ir pinigu sudesi daug. Uz tuos pinigus prisipjausi pas tuos kurie tuo uzsiima (pvz pas mane

) kalnus tu detaliu.
Apie steperius tai... jie kaip ir atgyvena jau. Padoriose staklese naudojami servo varikliai. O jau apie tuos steperius is printeriu tai gal nebesvajokim isvis:) Ten nei galios nei greicio ner. Mano nauūdojamose staklese stovi 10kW servo varikliai, o steperiu galingumas...
Beja dar toks ganetinai idomus faktas, kad stakles darant paciam, yra gerokai sunkiau gerai surint mechanine dali nei elektrine. Viena milimetro dalis kreivai ir ziurek stakles nebe apskritima pjaus o kiausini