Dabar yra 07 Rgp 2025 09:39

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 413 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Bepiločių orlaivių naudojimo taisyklių pakeitimas
StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 11:53 
Mo
Mo

Na jeigu mus visus po vienu stogu nekištu, gal tada niekam nerūpėtu. O dabar tenka plačiau žiūrėti į šias "batalijas".

Nes žvelgiant iš verslo pusės, tai lai nustato tas 6 ar kiek ten vietų ir duokitės iki pažaliavimo su kuo norit ir kaip norit, ir daugiau niekur, ar to norit? Tik jug abu žinom kad kai phantomų prisipirko pusė Lietuvos, tai jau nebetokie nekaltučiau pasiskraidymai tapo. Ypač kai žmonės mano kad gali kur nori su jais skraidyt, ir kai pats pardavėjas nesistengia net aiškint taisyklių (nes jo verslas nukentės).

P.S Viena iš prižasčių kodėl Seimas daro ką nori, kad negalim susivieniti, nes savo kiemo kiekvienas žiūri. Aš nenoriu kad jus prisiderintumėt, aš noriu kad ir man ir Jums būtų gerai, priešingu atvėju kažkas nukentės.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 12:13 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Kaip buvo px man tos taisyklės, taip ir bus jos man toliau. :/

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 12:33 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 14:46 
Mo
Mo

Na matau ant dusios nemazai prisikaupe :).

Susipazines as su sia tvarka. Tik kad 80% uzsakymu yra mieste. Ir kiekvien kart maldauti leidimo... Na pats supranti. Tuo labiau kad tai valstybe. Kalbant apie istatymu pakeitimus tai CAA ir turi tai daryt. Cia yra ju interesas tvarka ivest, o mano interesas pinigus uzdirbt ir ant galvos niekam nenukrist. O del tu visu kontroliu grieztu ta ir minejau kad Kauno mieste totalus bardakas tarp aviatoriu ir visiem dzin, tai ko is manes tiketis? Is Vilniaus kabinetu turbut nesimato. Velgi del verslu, i susirinkima atvaziavo pardavejes o ne verslininkas kurio pagrindinis pajamu saltinis skrydziai. Pardavejui isvis dzin, kuo maziau zino apie ribojimus, tuo jam geriau. Del visu atstumu, taip tu teisus, bet ir 3000 niekaip nepamatuosi. Ir as perskaiciau visa sia tema, bet atsakymu neradau i man rupimus klausymus. Matau tik kad pavieniai bandymai pasiskust ir vieno kito konkreciai sprest. Kas liecia leidimus, tai juos turi isduot cia ir dabar o ne per 5r d.d max turi skambint pries 30 min, apie tai lyg buvo kalbeta. FPV...na absurdas, palaikau pilnai. As tiesa sakant nelabai surantu ka spres sekanciam susirinkime, ar verta ten vaziuot?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 15:37 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Putytė ir dar daug kitų keistų žodžių...

Tikiu į Yamahą

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 15:44 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 16:55 
Model
Model

Aš taip pat turiu ilgametę patirtį darbe su valstybinėm institucijom ir ne vienos asociacijos veikloje esu dalyvavęs, tai iš savo patirties galiu pasakyti, jog kovoje (šį žodį naudoju neatsitiktinai) su biurokratais reikia stiprių nervų, didelio ryžto ir daug daug kantrybės. Visokie šūkautojai, tik ir ieškantys progos įsižeisti, lyg kokia trylikinė panelė, tokiam darbui netinka.
O įkurti asociaciją yra išmintingas sprendimas. Be abejo, tai irgi ne panacėja. Ir asociacija neišspręs visų reikalų taip, kad visos pusės būtų patenkintos. Tas procesas labai dažnai yra neprognozuojamas ir niekada nesibaigia. Ir dar labai stipriai priklauso nuo to, kas asociacijoje yra "vairininkas". Paprastai į tokį postą ateina gana pragmatiški žmonės, aiškiai suvokiantys ko jie siekia ir visomis išgalėmis link to pageidaujamo rezultato judantys. Todėl neišvengiamai vienų interesai yra geriau atstovaujami, o kitų prasčiau. Bet visų interesus atstovauti vienodai gerai yra misija neįmanoma, todėl naiviems idealistams čia nėra ką veikti. Jei kas nors manot, kad Jūsų interesai atstovaujami nepakankamai, tai patys aktyviai dalyvaukit asociacijos veikloje, formuokit strategijas, spręskit taktinius uždavinius ir anksčiau ar vėliau pasieksit pageidaujamą rezultatą arba bent jau ženkliai prie jo priartėsit. O jei tingit, nenorit ar nesijaučiat pakankamai "kieti" tokiam užsiėmimui ir patys tame procese dalyvauti nenorit, tai eikit "paverkti". Pasaulis yra toks, koks yra. Jis nesitaikys prie Jūsų norų.
Beje, matau ne vieną forumietį, "apsimetantį" tik hobistu, bet iš tikrųjų aktyviai dalyvaujantį komercinėje veikloje. Ką Jūs norit apgauti, save? Laikas "atsibusti", Jūs jau seniai nebe hobistai, bet modeliavimo profesionalai ir gręsiančių taisyklių ignoravimas gali Jūsų verslui labai stipriai pakenkti. Tai jei nenorite, kad verslas "užsilenktų", geriau aktyviai dalyvaukite asociacijos veikloje ir teikit konstruktyvius pasiūlymus. "Skerso dėjimas" tikrai ne pats geriausias pasirinkimas tokioje situacijoje.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 16:59 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Gintarai, nesumaišei kartais temų?
Nes organizacijų, asociacijų reikia ne hobistams. Mūsų interesų ginti kaip ir nereikia.
Pagrindinis klausimas - "darom legaliai, ar dedam skersą", atrodo atsakymą jau turim. Tu, kaip suprantu, tos "ne-trylikametės panelės" vaidmens neprisiimsi... Tai ką tu siūlai, galima kažkaip perfrazavus, nes dabar matau tik lazdavones (nu arba, kaip sakau, sumaišei temas)?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 17:02 
Mo
Mo

Todel kad su tokiu poziuriu Jums gali baigtis kaip su pramoginiais laivais. Peteik projekta, uzsiregistruok, pastatyk, atik technikine, nusipirk visas saugos priemones ir tik tada bandyk leisti nat vandens, kad neduok dieve suzinotum kad reikalingi konstrukciniai pakeitimai su visais bubnu musimais ir valstybininku prasymais ir mokesciais. Ten beje irgi pilna organizaciju, ir tas pats bardakas. Norite hobiu uzsiimti, tai ir ziurekit i bendra vaizda, ziuresit savo nosies, tai baigsis tuo kad visi iki vieno mokesit uz leidimus, draudimus ir dar velniai zino kak, vien tik tak kad galetumet bandyt sukonstruot eilini aparata, nes Jus kelait nacionaline gresme saugumui.

ABL pradedu tamsta suprasti...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 17:56 
Modeliuoto
Modeliuoto

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 18:17 
Model
Model

Paskutinį kartą redagavo gintaras_bar 15 Lap 2014 18:48. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 18:34 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 19:31 
Model
Model

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 19:46 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 15 Lap 2014 20:16 
Model
Model

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 413 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Administratoriaus kontaktai: info(eta)rcm.lt