Dabar yra 04 Lie 2025 00:45

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: EasyStar'as virsta ant šono, reikia patarimų
StandartinėParašytas: 22 Geg 2011 21:51 
Model
Model

Norėjau paklausti žinančių ar susidūrusių, kame gali būti bėda, aš matote anksčiau skraidžiau tik su propeleriu priekyje lėktuvais :-). Žodžiu tokia bėda su EasyStar'u ( http://www.multiplexusa.com/model-kits/easy_star.html ) - kai išmeti jį žiauriai traukia į dešinę pagal propo sukimosi kryptį, bandžiau variklį pasukt į priešingą pusę ir truputį (~2 laipsnius) ir pakankamai daug (~5 laisnius), bet tas nedavė juntamos naudos, padėjo tik gazo su eleronais miksavimas, bet jis padeda tik esant kažkokiam greičiui taigi paleidimo pradžioje vis tiek tenka gaudyt, gal kas žino kaip spręst šitą bėdą? Tiesa nepaminėjau pas mane stovi ne standartinis 6" EasyStar'o propeleriukas o ant perdaryto motoremo bekolektorinis varikliukas su 9" propeleriu, taip pat padariau eleronus, nes niekada neskraidžiau be jų :-). Žodžiu laukiu patarimų ar įmanoma šitą bėdelę išspręsti, ačiū.

Paskutinį kartą redagavo Natter 23 Geg 2011 22:34. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: EasyStar'as virsta ant šono, reikia patarimų
StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 03:31 
Modeliuoto
Modeliuoto

Pažiurėk uodegos lygumą,stabilizatoriaus ir kilio su posukio vairu,dar gali akumą bandyt pastumt truputį į priekį. O tai propeleris ne į dešinę pusę turi suktis žiūrint iš galo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 07:49 
Model
Model

Viskas su kiliu ir stabilizatoriumi gerai, jis sklendžia puikiausiai tiesiai, šonan traukia, tik kai duodi gazo, o propeleris būtent sukasi dešinėn (pagal laikrodžio rodyklę).

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 18:40 
Model
Model

Na va ant smūgio nupaišiojau kažką panašaus :-), gal nelabai aiškiai paaiškinau kame bėda, paveikslėlyje pavaizduota tai panašiai kokiais kampais mano EasyStare stovi išstatytas variklis, gal aš darau kažką ne taip? Aplandžiojau rusiškus forumus, anglakalbius forumus ir niekur teorinio atsakymo neradau, tik: „pas man taip viskas gerai“, „o pas mane visai priešingai ir irgi viskas gerai“ ir panašiai. Klausymas kaip pagal aerodinamikos dėsnius turėtų būti išstatyti kampai A ir B, gal variklio ašies linija turi eiti per lėktuvo svorio centra ar dar kažkas, nes niekur informacijos neradau, o EasyStaras jau pradėtas pjaustyt „for FPV“ :-), todėl eksperimentuot jau nebegaliu. P.S. apatiniame vaizdelyje vaizdas iš galo :-).

Uploaded with

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 19:22 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Kazkas nera gerai vistiek,nes EZ* del variklio momento nevirsta ant sono. Ir ne tik EZ*,o bet kuris lektuvas su tokiu sparnu moju. Ta beda turi lektuvai su labai mazu sparno moju ir ner svarbu ar variklis gale ar prieky.

Ziurek paties ektuvo balansa,vairus ir radija,gal kas sumikstuota netycia?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 19:45 
Model
Model

Na bandysiu žiūrėt, dar, bet šiaip kampai teisingai išstatyti, ar nelabai, bent jau į teisingas puses :-D?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 19:48 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 19:50 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

P.S kam toki zveriska propa sugalvojai det?
Butu uzteke gero motoro ir 7x6

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 23 Geg 2011 22:27 
Model
Model

Jo pribalamutyjau, virsta (ne traukia) į dešinę, nežinau kodėl taip nesąmoningai parašiau, atsiprašau už sumaišymą, o propą tokį dėjau nes pas mane jau buvo varikliukas kuriam minimalus propas 9" be to nelabai žinau tokių variklių kurie veiktų nuo 3 celių ir būtų su mažu propu, kitas dalykas, kad tas varikliukas pas mane jau buvo, palyginus su standartine variklio montavimo vieta šitas aukščiau na per kokius 2 cm, maksimum 1", kas nemalau jog yra labai daug. Be to kadangi iš jo jau daromas FPV lėktuvas, tai nemanau kad kokių 7" propeleriukas visą tą turtą sėkmingai paneštų. Kampas variklio pagal lėktuvo išilginę ašį yra toks pats kaip buvo gamyklinio variklio.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Geg 2011 09:56 
Model
Model

Žiūrėkt aš jau galutinai susimaišiau, kai neiškodavau kiekvienam žingsny susidurdavau su tuo o dabar pranaršiau internetą ir neradau - kaip turi būt pakreiptas variklis standartiškai - į apačią ir į dešinę ar į kairę?, čia aš turiu omeny normalios krypties propelerį.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Geg 2011 14:52 
Modeliuoto
Modeliuoto

Į dešinę žiūrint iš galo,o daug info apie YziStarą yra www.rcdesign.ru temoje parkflaeri i penolioti, tiksliai nepamenu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 24 Geg 2011 20:43 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Bet pas EZ stara ner pakreiptas nei kiek i sona,tik pakeltas i virsu.
O FPV iranga jis sekmingai ir su 6x4 pavelka. Viskas gi nuo motoro priklauso. Tik tiek,kad motorai tokie su daugiau kv daugiau amperu ryja,tai skridimo laikas kiek trumpesnis.
As siaip ilga laika 2212/06 ,populiariausia EZ* motoriuka naudojau. 2200kv. Bet atradau kita- KEDA 2826/18 1790kv, 7X6 propas jam pats tas. Traukos daugiau,o baterija ilgiau laiko.
Galiukus tik kiek patrumpinau,kad nekliutu i korpusa.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Geg 2011 08:59 
Mo
Mo

Mano EZ* taip pat virsta i desine ziurint is galo. Toks jausmas, kad viena puse aerodinamiskai nelygi kitai pusei ir gaunas kazkoks kreipimas. Su tuo lektuveliu skraidau jau virs puse metu, nemazai apdauzytas, daug klijuotas, bet vistiek vercias i viena puse, tenka trimint. Variklis pas manes 2350kv outrunner'is su 6x4 propu ir 3s baterija. 1.2kg bendras svoris kyla ~60 laipsniu kampu valgydamas 24a. Kad si svori palaikyt ore ir skrist ~40km/h uztenka 6-7a.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Geg 2011 22:30 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Geg 2011 21:06 
Model
Model

Žodžiu tik pasibaigus lietui aš savo Yziką su FPV įrangę įgrūdau į mašiną ir nurūkau savo laukan, sakau nuvažiuosiu į pievos vidury ant automobilio susidėsiu televizoriuką, video imtuvą, žodžiu FPV įrangą, bet kadangi mano visureigis atsisakė važiuot per šlapią žolę, o apart mašinos kapoto neturėjau daugiau minčių kur FPV įrangą išdėliot teko apskraidyt lėktuvą be video ryšio :-(. Bet sakau pažiūrėsiu kaip su 100 gr papildomų skris, nežinau gal po lietaus oras kažkoks išretėjęs, gal slėgis koks ar dar kokia velniava bet skrist nelabai norėjo, sunkiai kilo į orą, skrido irgi keistai nors vėjas labai mažas buvo, dešinėn vis tiek verčia (nors buvau įsitikinęs, kad čia miksavimo bėdos), žodžiu bandysim rytoj, aišku jei oras bus geras, o šiandien buvo taip :-):

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume