Dabar yra 03 Lie 2025 10:53

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 76 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Naujas benzininis lektuvas, nuo ko pradeti? mazdaug 2000
StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 22:39 
Mo
Mo

Aciu, ta ir norejau suzinot - ar naudojamas isvis. Is ko buna pagaminti profesionalus lektuvai? Su kuriais skraido patyre pilotai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 22:47 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Iškilo elementarus klausimas - kam tau viso to reikia? Tu gali pasakyt konkrečiai, ką tu ketini daryt, ko tu tikiesi, ir kiek turi žinių reikalingų tam?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 22:56 
Mo
Mo

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 22:59 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

viskas yra aprašyta forumuose 100 ir daugiau kartų.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:10 
Mo
Mo

As bandziau ieskoti, del tokiu zmoniu kaip kuris prase pamokinti ji gyventi forumas uzkistas ne i tema zinuciu, ir skaityti valanda tokias nesamones kad surast 2 ar 3 naudingas zinuts nera labai praktiska, na nenoriu pasirodyti tinginys, as ieskojau, kad ir kur pradedantiesiems lyg ir pradziamokslis padarytas, ten ir prirasineta ne i tema zinuciu. As pilnai tikiu kad kai kurie mano klausimai ir posakiai yra nesamoningi ir gal but net nervuoja kitus vartotojus, bet reikia turet proto ir nerasyt jei neturite kantrybes paaiskint, o ne drebt kazka i ta nesamone ir taip prasideda pasaka be gslo :? Ir kituose lietuvos forumuose man teko tai patirti, bet vos tik parasau uzsienio forumuose - viskas tvarkoje, zmones kurie neturi ka pasakyt TYLI, o kurie turi kantrybes - padeda. Teks siuo atveju taippat pasielgt speju. Aciu visiems kurie norejo padeti, tikrai kelis naudingus dalykus suzinojau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:21 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Patarimas, isiaiskink kokio modelio nori, tada susirask brezinius ir galesim patart kaip daryt ir kokias medziagas naudot. Veliau bus galima patarti del pacios irangos lektuve. Suprask, pradziai reikia pati lektuva turet, kad butu galima patart del kitu komponentu. Viska suprasi zingsnis po zingsnio, reikia tik laiko. Tai vadinama patirtimi. Pirmiausia pradek kazka daryti, o tada padesim tuos pirmus zingsnius nueit cry

Putytė ir dar daug kitų keistų žodžių...

Tikiu į Yamahą

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:30 
Mo
Mo

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:32 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Kažkaip sudėtingai jūs čia žiūrite į viską... Žmogus nori dviejų metrų benzininės kopijos. Tai yra labai sveikintina, dideli užmojai, maksimalistinis požiūris. Bet čia yra hobis, kuriame dydis ir medžiagos, galų gale galutinė kaina - mažiausiai įtakoja sėkmingo skrydžio formulę. Kad žmogus skristų teisingai, jis turi praleist kelis metus besimokydamas (tie kurie sako, kad išmoko skraidyt per vasarą - meluoja). Jei tu manai, kad ateisi į forumą, pasakysi, kad esi naujokas ir visi pradės kaip apie mažą vaiką šokinėt - labai klydai... Asmeniškai aš savo RC karjerą pradėjau be jokių forumų. Viską aiškinausi pats, klaidų ir ieškojimų metodu. Pirmas modelis buvo alula, antras buvo pushprop jet'as iš deprono plokščių. Viskas buvo daryta iš pigiausių medžiagų namų sąlygomis. Naudotas pigiausias pultas ir pigiausia įranga. Ir tik po ketverių metų įsigijau dvimetrinį modelį. Medinį. Nes kompozitiniai man per brangūs.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:39 
Mo
Mo

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:42 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Okay, kad truputį atvėstum - teisingai padarytas kompozitinis tuščias modelis kainuoja ~1000 eurų. Čia jei pirktis padarytą. Jei nori darytis pats kompozitinį, gali tą sumą daugint iš kokių 7 (įskaičiuojant sugadintas formas ir medžiagas). Jei ketini daryt medinį - praleisi apie pusmetį prie brėžinių, jei niekada nėra tekę dirbt. Pačiam spręst, ko nori.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:44 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Kov 2013 23:51 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

ABL: esmė tokia, kad aš pažįstu lygiai tokį patį žmogų, pinigų yra - proto nereikia. Turi susipirkęs brangiausią įrangą, naujausią mūsų gaminamą pilotažkę. Teoriškai - turėtų būt šaunus pilotas. Praktiškai - moka skrist tik ratu aplink save (ne prieš, o tik aplink save), tik prieš laikrodžio rodyklę (bandė skrist palei - sudaužė), nutūpia iš 10 karto ir tik todėl, kad nudrain'ina akumą iki cut-off'o ir tenka krist kur papuola. Nesinori dar vieno tokio "piloto" ant Lietuvos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Kov 2013 00:03 
Mo
Mo

ELI, Kazkas jau link tos puses sukam, yra taip:

Kaip sakiau dirbu su 3D grafika, susiradau kelis pusetinos kokybes vektorinius brezinius, si lektuva dabar gaminu 3D max programa (na jei nesusidures tai su maxu galima padaryti 3 dimensiju objektus, uzmesk aki youtube jei domina, yrasyk 3D max plane ar car, manau esme pagausi). Tikslumo man kad butu kaip tikras nereikia, bet manau su maxu padarysiu labai arti tikro, koksai gausis tokio man ir uzteks. Maskui ismatuosiu visus dydzius, pasirinksiu reikiama dydi - tarkim 1.5m sparnu plocio man pakaks (zodziu pasidarysiu savo blueprinta). Spaudoje ne naujokas taip pat tad atsispausdinti reikiamo dydzio brezinius taip pat problemu nekils. Po to jau padaryti pati lektuva - neskraidanti vieni niekai, tereikia is norimu medziagu ispjauti reikiamas dalis ir suklijuoti, padazyti ir baigta. Bet issukis tame kad as noreciau kad jis bent iki sudauzymo skraidytu, tai butu naujas dalykas man, tad idomu is ko reiketu ji gaminti? Sitoje vietoje mano zinios baigesi. Esme ne skraidymas, o idomumas gaminant ji, tikiuosi suprasi mane.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Kov 2013 00:07 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Viskas baigsis ties 3d max'u. Būtų solidworks'as - suprasčiau, ten tolerancijos tinkamos daryt brėžiniams. Vien tik formą nupaišyt neužtenka, turi būt sukomponuota visa vidaus struktūra, lonžeronai, stringeriai, špangautai, nerviūros, apsiuvimas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Kov 2013 00:14 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

ABL: "jei esi nūbas - imk tai, ką turi kiti forumiečiai ir kopijuok 1:1 neanalizuojant 'kodėl' - su laiku suprasi"

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 76 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Administratoriaus kontaktai: info(eta)rcm.lt