Sveiki,
esu bebaigiantis kurti programą, kuri leis siųsti/priimti informaciją per USB sąsają. Todėl pamaniau, jog tai galėtų praversti RC modelių turėtojams ar jų galintojams/projektuotojams. Šios programos privalumus pamėginsiu išvardinti:
- Galimybė jungti prie kompiuterio USB 1.1 jungties (arba naujesnės kartos)
- Galimybė valdyti įrenginį 24 klaviatūros klavišais (nuspaustas/atspaustas)
- Pastovių (mažai) keičiamų reikšmių nustatymas TrackBar pagalba
- Greit kintančių duomenų ( Greičio, apsukų...) stebėjimas ProgressBar pagalba.
- Informacijos perdavimas tarp USB įrenginio ir Jūsų renginio vykdomas per UART'ą.
- Kitos galimybės, tokios kaip ProgressBar duomenų atnaujinimo greitis, User arba Default mygtukų nustatymas ir kitos, pagal pageidavimus ir galimybes.
Šiuo metu visas projektas yra baigimo stadijoje, yra rašoma programos dalis vartojojo mikrokontrolerio dalyje, kuri valdys RC modelį gavus iš kompiuterio informaciją.
Taigi, kolkas visą projektą sudaro:
- Beveik baigtas Software ( beveik todėl, kad visiškai veikiantis, tačiau pagal vartotojų pageidavimus gali būti pakoreguotas)
- USB įrenginys, jungiamas į kompiuterio USB lizdą
- Programinė įranga, per UART priimanti/siunčianti informaciją ( prie šito kol kas dirbama).
Tai pat svarbus dalykas RC modelių turėtojams - duomenų siuntimas radio bangomis. Prie šito tai pat bus dirbama, tačiau kol kas, esant norui, tą galima padaryti savo siųstuvais. Tai tiek apie mano projektą, daugiau galite suprasti iš paveiksliuko, kurį pamėginsiu įkelti.
Visi susidomėje šiuo projektu, norintys jį pritaikyti savo RC modelių gamyboje, pakritikuoti ar tiesiog patarti parašykite man el. paštu
vaidotassimaitis@gmail.com .
Dėkui.