Dabar yra 08 Lie 2025 15:27

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3087 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 206  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Multikopteriai ( Tri,Quad ir kiti kopteriai)
StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 13:44 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 14:10 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

ABL: "jei esi nūbas - imk tai, ką turi kiti forumiečiai ir kopijuok 1:1 neanalizuojant 'kodėl' - su laiku suprasi"

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 14:40 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 15:05 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Cia padariau nuotrauka, jei kam kartais kils klausimu, del mano geometrijos. Nuo motoro iki motoro skersai bus 70cm. Svorio centras yra ten, kur du nipsikai is sonu issikise. Tarp ploksciu tilps mano regai. Viska stumiau atgal, kad galeciau montuoti savo kameros laikikli (manau, as ji priversiu dirbti, kaip priklauso:). Tai nuo svorio centro atgal eis pacios plokstes su regais, kontroleris su imtuvu, ir dalis kameros laikiklio. O nuo centro i prieki eis pati kamera issikisusi, FPV kamerike, ir dalis batareikos, kuriai dar nepadariau laikiklio, nes dar nezinau, kiet ten atsvaros prireiks. Grubiai paskaiciavau, tai atrodo, kad visi svoriai issilygins, ziuresim :)

ABL: "jei esi nūbas - imk tai, ką turi kiti forumiečiai ir kopijuok 1:1 neanalizuojant 'kodėl' - su laiku suprasi"

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 21:14 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Del geometrijos viskas aisku,tik va vienas dalykas neramina;) Matau,kad cia vel bus zveris su ilgom kojom :D Ir ta zveri naudosi fotografavimui.
Ar nesimatys motorai nuotraukose???

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 21:50 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 09 Lie 2011 23:39 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Ne optine,apatiniu koju kampas ryskiai skiriasi,bet tai nieko nekeicia skridimui,cia jis del svorio isbalansavimo viska i gala stume.
Paziurek i braizymus ant stalo ir pamatysi,kad varikliai isdestyti vienodais atstumais ,kaip pas normalu quada,tik kojos kitokiu kampu pritvirtintos ir kiek trumpesnes galines.
As darydamas priekines kojas tvirtinau kitokiu kampu,kad kamera motoru nematytu

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 01:04 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Visiskai teisingai, tovarishch, 4iu motoru geometrija lieka taisyklingas kvadratas, svorio centras per pati jo viduri, o toliau galima issidirbineti, kaip tik nori :D Susirinkau ji siandien, kad paziureti, kaip atrodo ir pasiskaiciuoti svori. Tei va: plikas remas-450gr, kamera su laikikliu- 350gr, visa elektronika-550gr. Cia tik apytiksliai. Tai jei nedeciau kameros su laikikliu, tai su 2.2A batareika isipaisyciau iki 1.2kg skridimo svorio. Padariau ir sioki toki testa- ant vidurio remo uzdejau 1.5kg svorio, ir paemes uz vamzdeliu galu bandziau pasiubuoti- jokio fleksiskumo, tvirtas, kaip islietas!!! Tai reiskia, kad galesiu dar biski rema islengvinti, man jis ir taip pasirode siek tiek per sunkus. Toliau pridejau apytiksliai svorio, kur eis regai ir kontroleris, uzdejau kamera, batareika ir ziurejau svorio centra- pataikiau, kaip pirstu i aki :D Negrazu girtis, bet kazkaip sugebu "atspeti" be tiksliu apskaiciavimu :P Tai visumoj manau, kad su kamera isipaisysiu i 1.5kg viso skridimo svorio, kas ner jau taip blogai (cia vel tik "speju":) Dabar reiks susideti motorus ir mano ROBO-X-QUAD kaip jau ir gatavas :woww Kabinsiu kol kas ant sienos ir taupysiu ant kontrolerio...
P.S. Motoru turetu nesimatyti filmuojant, nes kamera bus beveik vienoj linijoj su priekiniais motorais, ir dar zemiau. Jei kartais smesteles propai per video, tai galesiu pazeminti kameros laikikli ir prailginti kojas

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 01:35 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Ziurejau dar siandien, kiek kabant laiko batareikos ant mano fanerinio quad+. Turnigy 2.2A- 8,5min. Turnigy 6.0A-beveik 17min., bet su sita tai isvis beveik neimanoma- sveria 520gr, ir quadas dar plaukioja i visas puses. Cia aisku dar ir propai mano netinkami, uzsisakiau 2menciu didesniu. Dabar stovi 9x5 3menciai, tai pasiemiau dar pabandyti 10x6 2menciu, nes HK 11x4.7 neturi. Nuo vibracijos mano remas jau pradejo skleistis, su juo iskabeta gal tik kokios 6 batareikos, nors tiek jam ir tereikeia, suklijavau su medzio klijais pakol parukiau :D Uz tuos Donkey motorus dabar as jau ne 1$ neduociau- ivores prasidirbo, biski atsilaisvino, ir vibracija dar padidejo, ir cia tik po keliu batareiku. Turiu juos 6, tai reiks gaminti 5 putinukus ir zmonai "zaisliuka" :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 02:10 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 14:27 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

As dabar taip pagalvojau, kad tas mano X-QUAD remas nera jau toks ir sunkus- pas lenka yra quado remas 400gr svorio ir 65cm atstumo tarp motoru. Pas mane dabar yra 450gr, bet tikrai dar sumazinsiu iki 400gr, o atstumas 70cm tarp motoru bus, ne toks jau ir didelis maniskis (palyginus su mano pirmu trikopteriu, kur 65cm buvo vienos uodegos ilgis:). Tik tiek, kad ten skirta Gopro kamerai su maziuku laikikliu, kas sveria tik puse to, ka mano kamera su laikikliu. Siaip tai tokia helio vamzdeliu ir laikikliu sistema man patinka- ir pigu, ir lengva, ir tvirta, tik kad darbo gaunasi nemazai, pakol atitaikau geometrija ir sugrezioju skyles :P Hexas jau seniai supjaustytas, tai dabar reikia pradeti svajoti apie Octo, apetitas kyla bevalgant...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 16:31 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 17:07 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Dabar mindaugo Xquadas primena sniegkasi :)
Bet atrodo idealus! Nekantrauju pamatyt kaip jis skris!
Belieka teisinga elektronika susikraut.

multiwii quad
X6 AP/AV

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 17:20 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Paieskojau geros faneros ir karbono kvadratiniu vamzdeliu. Manau, kad neuzilgo pradesiu kepti standartinio dydzio quado remus uz mazdaug 20-30 euru. Uodegu ilgis bus iki 450mm nuo motoro iki motoro skersai. Cia vis daugiau zmoniu domisi multorotoriais, gal iseis biski ant alaus (beer) Va, RS gales istestuoti mano remus :P

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 10 Lie 2011 17:39 
Modeliuo
Modeliuo

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 3087 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 206  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Administratoriaus kontaktai: info(eta)rcm.lt