Sveiki,
atsirado kazkoks keistas "poreikis" susirasti nauja hobi... pradedu po biski kabintis uz RC modeliu (skraidanciu). Tai labai nebarkit...gali but negudriu klausimu

Noretusi isgirsti patarimu/pasiulymu...nes visoj sitoj medziagoj apie RC modelius jau baigiu pasimest..
Ko as ieskau/tikiuosi:
1. Kazko skrendancio stabiliai, galbut netgi letai. T.y. visai patiktu heli/tri/... -copteriai. Arba didesni lektuvai. Putinuku neatmetu, bet mane netgi siek tiek erzina ziuret video su putinukais, kai jie malasi ore kaip kokie uodai po kambari.
2. Noretusi kazka gamintis paciam. Issigooglinau tokius idomius dalykus:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1142429http://shrediquette.blogspot.com/Pirmas ale paprastas variantas, antras gudresnis. Gal kas bandet...kokie ispudziai ?
3. Valdymas. Vos sumastes pasidomet RC modeliais aptikau Spektrum DX6i valdyma. Prisiziurejau kruva video koks jis geras, etc. Kitas klausimas - ar man tokio reikia. Nesinori nusipirkt daikto, kuri reiketu po savaites keist del funkciju trukumo...bet ir persistengt nenoriu. Kokios butu alternatyvos DX6i ? Kaina dx6i galetu visgi but ir mazesne. Aisku, tinka ir panaudoti variantai (ar verta pirkti panaudota?).
4. Valdymo nuotolis ir kliutys. Yra minciu (ateiciai) apie FPV skraidyma (heli ar lektuvu..dar neaisku). Kaip suprantu 2.4ghz dabar yra "ant bangos"... Bet ar nebus problemu skraidant prie daugiabuciu (wireless routeriai, nesiojami telefonai, etc...). Kaip 2.4ghz valdymas elgiasi jei pvz uzskrendi uz namo, etc. (cia turbut tuo atveju, jei kazkada susimeistrausiu FPV). Apskritai...ideja skristi toli...arba tiesiog kur nors "uz kampo" ir su vaizdu labai dziugina. Gal yra geresniu alternatyvu nei 2.4 ?
5. Biudzetas. Pradziai noretusi tilpt i minimalu biudzeta...kiek tai imanoma. Bet valdymas turetu buti patikimas (atstumas, kliutys), su pakankamai (6?) kanalu...su programavimo galimybe. Nera tikslo viska susipirkti is karto.
Aciu uz bet kokias nuomones... Kadangi sitoj srity esu visiskai zalias, tai buciau labai dekingas uz konstruktyvius pasiulymus