Dabar yra 03 Lie 2025 16:57

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 47 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Viskas apie Easy pro lektuva.
StandartinėParašytas: 22 Lap 2011 16:47 
Mo
Mo

Sveiki visi ! :) Sita tema kuriu kad komentuoti apie easy pro lektuva bus ikeliama nuotraukos, mano irangos ir lektuvo taip bus ir video. Sia tema noriu pasidalinti patirtim ir atsakymais i klausimus kuriu pats gal but negavau kai pradejau skraidyti, be to mano tokie lektuvai kaip putinukas ir easy pro yra vieni ir pirmuju zingskiu skraidyme, apie putinuka jau prisneketa daug bet mano manimu easy pro geriau todel ir sukuriau sita tema :)

Visu pirma - Vaaaalioooo nes siandien pagaliau atejo trukstama iranga is hobbyshopo, todel laukia MALONUS KONSTRAVIMO vakaras :D (kur dar as galiu parekti ir pasidziaukti jeigu ne cia)

Kai viska sukonstruosiu ikelsiu nuotraukos.

O dabar padekite ir man :) Pultas pas mane Turnigy x9 koks yra zemiausias voltaza pulte su kuriuo galima vis dar skristi ? Ir turiu battery buzzer koki voltaza nustatyti ant jo kad kai nukris itampa lipo baterijos, jis pypsetu, yra juk kazkokia riba iki kurios nesigadina akumuliatorius :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: Viskas apie Easy pro lektuva.
StandartinėParašytas: 22 Lap 2011 21:20 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

O nebandei Turnigy Intrukcijoj paskaityt koks zemiausias voltazas?
Siaip tai turetu pypset pradet radija,kai voltazas pasiekia zemiausia riba,tokiu atveju geriau iskart leistis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Lap 2011 12:44 
Mo
Mo

Nelabai suprantu tai pulto itampa tu nori zinot ar Lipo ?:)

Pulto issikrovima tau teks paciam issiskaiciuot paziurejus i pulto dokumentus. Ten yra kazkur kiek pultas ima energijos.
Pvz as turiu Futaba T6J ir i ji idejes esu 4x2200 mAh HiMH baterijas:) pagal knyga kiek pamenu buvau pasiskiaces, kad tokios talpos baterijas man pultas iskrauna per kazkur 13 ar 14h veikimo.
Tai visa laika pasiskaiciuoju jeigu skridau koki 15 kartu po 15 min. dar ant kokio simuliatoriaus pagrajinau koki pora valandu :) Tai visa laik dasikraunu tas baterijas po tokio naudojimo niekada nelaukiu kol visiskai issikraus.

O del lipo bateriju tai gali pasiskaityt cia: tikrai visa info aiskiai surasyta.
Lipo baterijos negalima iskrauti maziau negu 3V vienai celei bet rekomenduojama ne maziau 3.3V celei. Asmeniskai esu nusipirkes is HK pora sitokiu daigciuku kuriuos prijungiu prie baterijos balansavimo jungties ir beskraidant kai nors viena cele pasiekia 3.3V riba sis daigciukas pradeda garsiai pypset, tada tupdau ant zemes savo Easy pro keiciu kita baterija ir toliau skraidau :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Lap 2011 21:28 
Mo
Mo

Sveiki, ikeliu keleta nuotrauku

Prikabinti failai:
Failo aprašymas: Kaip virsuj minejo kolega taip as irgi esu toki nusipirkes perskaiciau apie akumus nusistaciau srove kad kai nukris iki 3 voltu srove vienos celes pradeda pypseti kad negadinti akumo ir tas pypsejimas girdisi labai is toli :) Patariu, geras daiktas
2-in1-Lipo-Battery-Voltage-Tester-volt-meter-monitor-buzzer-Alarm-1S-8S.jpg [52.08 KiB]
Dar neatsisiųsta
Failo aprašymas: Gal biski sparnus kreivai pritvirtinau bet nuotraukoj matosi lektuvas, siaip uodega turejo buti geltona tiek aukscio vairas tiek posukio, bet vasara pabuvojau medyje tai biski dabar paluzusi teko dengti plevele. Pats lektuvas skrenda neblogai pirkau is propeleris.lt tik iranga siunciausi is HK varikli pasirinkau galingesni Emax cf218 maksimali traukia apie 700 gramu. aAumuliatoriai 3 celiu turnigy 1500 mah 20c, max 30c. greicio reguliatorius 30A HK. Kolkas dar mokinuosi su juo normaliai skristi dar pilnai nesureguliuotas biski skrenda i sona ir i apacia, orai nelabai ner kaip praskristi dar karta :) Bet apibendrinus sis lektuva sman labai patiko kaip pirmam mano lektuvui manau puikus, ti kaisqu rinkausi galingesne iranga.
P1170753.JPG
P1170753.JPG [ 64.13 KiB | Peržiūrėta 2638 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Pakrovejas turnigy krovau por akartu kolkas mano poreikius patenkino, parkove subalansavo akumus.
P1170749.JPG
P1170749.JPG [ 129.09 KiB | Peržiūrėta 2638 kartus(ų) ]
Failo aprašymas: Pultas turnigy x9, kolkas su juo praskirdau tik karta, bet labai patiko kad atsistojas viduryje pievos galejau pasireguliuoti ka man reikejo, rode voltaza.
P1170750.JPG
P1170750.JPG [ 72.88 KiB | Peržiūrėta 2638 kartus(ų) ]
Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 27 Lap 2011 21:30 
Mo
Mo

Ir visiem naujokam noriu patarti is anksto jei nesate skride ir norite pradeti uzsimyneti siuo hobbiu neziurekit e i jokius 3D lektuvus i benzininius nitro kuro ir t.t. primas jusu lektuvas turi buti arba putinukas arba sitas lektuvas, aukstasparnis paprastas. Ir pradziai bent savaite pasedekit prie simuliatoriaus. Sakau is patirties :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Lap 2011 19:43 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Kaip visiškai apyžalis naujokas lektuvuose sakau :D 1 vakaras prie simuliatoriaus , o kita ryta jau skrendu su putiniu be problemų :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Lap 2011 22:53 
Mo
Mo

Gan gerai pavarei tada :d as kol laukiau daliu teko prie simuliatoriaus pasizaisti. bet kai leidi lektuva pirmus kartus yra baime spausti gaza bet jei atleisi gaza lektuvas nukris, cia bent jau pas mane taip buvo :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Lap 2011 09:12 
Mo
Mo

Nu nezinau as irgi is vakaro pasedejau kokia 1h gal prie simuliatoriaus o ant rytojaus ejau skirst :) esmine mano klaida buvo kad nepastebejau kad aukscio vairas atvirksciai veikia :) tai vos paleides is ranku ir patraukes svirtele smeigiau i zeme :) bet kadangi tas easy pro plastikinis tai nieko ten jam nenutiko su pirstais atitiesinau nosi reversavau aukscio svirtele ir pakiles kuo puikiausiai paskridau :)
Iki siol tokiu labai dideliu morku del zioplumo kaip ir neturejau ten viena kart betupiant vejas pustelejo tai apverte truputi. Na ir didziausia mano morka kai gumas sparno uzdejau nekryziuojant o paprastai. Tai skrendant gan dideliam aukstyje per veja gerai pustelejus nusinere sparnas :)) tai lektuvelis krito i mano masinos priekinio stiklo krasta (plastmase) :) o sparnas nuleke i laukus :D
Tai nuostolis buvo kad truputi iskilo sparnas kuri labai paprastai su lipnia plevele pataisiau ir suskilo tas pastikinis "stikliukas" kuri sutvarkiau su superglue ir kleiberitu :) nu bet iki siol dar ta dangteli pritvirtinu su lipnia juosta pries kiekviena skrydi nes jis dabar laikos nelabai gerai :)
O dabar kai orai blogi konstruoju lektuvelius :) pavasari skraidinsiu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Lap 2011 11:29 
Mo
Mo

PAs mane is didziausiu morku buvo tai kai dingdavo valdimas nereguodavo i viska, o del visko buvo kalta viena beda. Kai gazas ant pulto buna i virsu pasuktas ir ijungi akuma lektuve pradeda pypseti variklis kiek zinau programuojasi ar 2 celem akumui ar trim ir pas mane buvo 2 celem padarytas ir todel beskrisdamas dingdavo valdimas ir pilnu gazu viena syki i zeme leke :DDD o kita karta i medi :D paskui po daug skaitynejimu susipratau kame beda padariau kad variklis supypsetu tris kartus prisiderintu prie 3 celiu akumo ir viskas okey buvo :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Lap 2011 15:49 
Mo
Mo

Siandien dariau skrydi :) Vejukas buvo ne stiprus bet vistiek jautesi ir lektuva blaske. Siaip normaliai viskas gavosi vis vel bandau priprasti prie valdimo, pratinuos. Buzzeri buvau nustates ant 3.2 volto kad pypsetu. Isgirdau pypsejima ore galvoju dar ratuka padarau ir darau leidimasi, bet kol ta ratuka dariau supratau kad akumas nusedo :DD ir jau pries veja nelabai istrauke lektuva tai teko leisti i medi, gerai kad nieko nepazeidziau is medzio ispurciau tiesiog :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Lap 2011 13:02 
Mo
Mo

Niekada neijunginek akumo kai ant pulto pilnas gazas, gali nagu nuo propelerio netekt:) pas mane vos tik ijungus pulta ir jei gazas >0 tai pypsi kad isjungciau gaza :)
Ir seip visada pirma ijunginek pulta o poto tik imtuva. O paskraidzius atjunginek atvirksciai pirma atjungi akuma nuo imtuvo, o tik tada isjungi pulta. Nes priesingu atveju tau gali suveikt Failsafe rezimas kuris kaip supratau tau pora kartu suveike kai buvo dinges rysys.

Failsafe - toks daigtas kai tu suprogramuoji ka lektuvelis darys automatiskai nors truputi dingus rysiui. Kaip supratau pas tave vienas is nustatymu buvo pilnas gazas todel ir kritai i medi ar dar kur ten :)

Greicio regas turi tureti tokia savybe kai 2 celiu akumas pasiekia bendra itampa 6.6V arba 3 celiu 9.9V jis tiesiog nutraukia maitinima varikliui. Tai yra paskaiciuota 3.3V / celei. Kadangi tu ant celiu intikatoriaus to nusistates 3.2V tai reiskia celiu intikatorius tau pradeda pypseti veliau negu teoriskai nutraukiamas maitinimas. Tau kogero atsitiko taip kad celes buvo turputi nevienodai iskaunamos kas nera labai gerai pvz: 1 cele 3.2V antra 3.5V trecia 3.5V. Kaip matai sudejus gaunasi 10.2V, tai reiskia indikatorius tau pradeda pypset nes viena is celiu jau pasieke 3.2V riba, bet lektuvelis dar skrenda nes bendra itampa dar nenukrito iki 9,9V o tu dar nusprendei padaryt rata tuo tarpu akumas issikrauna iki zemiau 9.9V ir tau atjungiamas gazas:)

Reiskia viena cele tau issikrauna iki 3.1V kitos dvi iki 3.3V ribos. (Cia tik pvz nes tikliu skaiciu as nezinau kaip pas tave ten buvo) Ir tada tu tupdai lektuva i medi :)

Yra budas kaip sito dalyko isvengti:
1. Tupdyt lektuva iskarto supypsejus indikatoriui
2. nusistatyt aukstese pypsejimo itampa ( tada dar ir rata galesi apsukti)
3. Siekiant nesukulti lektuvelio galima pergazuoti (nuleidi gaza iki 0 ir vel pakeli) ji ir jis dar skris truputi (bent jau nutupimui uzteks) tik tada jau yra tikimybe kad truptui iskrausi akuma zemiau leistinos ribos ir daznai taip darant tau akumo tarnavimo laikas trumpes.

Geriausia yra nusistatyt kokius 3.5V ir supypsejus kaip galima greiciau tupdyti. Tada nei akumui nei lektuveliui niekas nepakenks :)
Beto pries ir po skydzio visada pasitikrink akumo celiu itampa. Jeigu skiriasi rysiai ( > 0.1V) akuma visada kraudamas balansuok.

P.S.
Beje kokiam mieste skraidai ?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Lap 2011 21:02 
Mo
Mo

Hm na tokius dalykus kaip fail safe zinau tik vat kaip programuojama nezinau. KAzkaip neteko nei karto matyti kad greicio reguliatorius atjungtu varikli, kai seda akumuliatorius tieisog nebetraukia ir gan staigiai bet vistiek siokai tokai trauka dar yra. Lipo akumo voltazas 2.8-4.2 kiek zinau bet buzzeris rode kad celiu itampa 3.4 o kai kroviau akumuliatoriu tai pakrove 1400 mah is 1500 tai nelabai supratau su tokiu voltazu o buvo like tiktais 100 mah. Siandien vel skridau nustaciau ant 3.5 voltazo, bet buzzeris pradejo pypseto labai jau is anksto kai nutubdziau gal is ketvirto karto nes buvo tikrai gan stiprus vejas paziurejau kad voltazas 3.8 v taip ir nesupratau kodel jis pypsejo momentais. gal kai uzsmaugiu varikli krenta voltazas ir pypsi. Anksciau kai sudauziau pora kart lektuva tai del to valdimo dingimo, siaip paprastai negali dingti valdiams skridau netoli visai ir akumuai buvo geri, sakau kai ijungiau gaza i virsu ijungiau akuma papysejo 3 kartus ir nuo tada viskas okey (kazas buvo pasakojas taip trys pyptelejimai tai yra 3 celiu akumui suprogramavimas.) Beto pirma karta tai varikli issijunge, o kai pataisiau kita diena tai variklsi taip tik uzsismaugia pilna gaza ir i zeme :D is nosies nieko nebuvo like :D Del fail sei kad atjungtu is viso varikli reikes paskaityti kaip tai padaryti.

Akuma zinoma kiekviena karta kai kraunu balansuoju.

O skraidau siaip kaune arba eiguliuose prie kleboniskio prie autostrados nes ten pievute bet nervina kad nuo autostrados gusiai vejo ir siaip medziu yra, o geriausia vieta vaziuoju i 9 forta prie tu paminklu skraidau :) O tu ?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 01 Gru 2011 10:45 
Mo
Mo

Nu as matai kaip futaba naudoju dar ne vieno trukdzio neturejau iki siol ir labai tikiuos kad neturesiu :)
O del variklio atjungimo tai as kol neturejau to buzzerio tai visa laik orentuodavausi kai nutruksta gazas reiskia reik pergazuot ir tupti bet pora kartu kai skraidziau per veja pastebejau kad kartais nevienodai akuma pradejo iskrovinet nes vienoj celei likdavo 3V kitoj 3.6V Tai isigijus buzza tokiu problemu isvengiau nes nors vienai celei pasiekus 3.3V jis cypia :)
As tik nesuprantu kaip tu ta buzza dar nustatineji :) pas mane gal biski kitoks bet visvien ir ant taviskio nera kokiu knopkiu gi kad kazkokius nustatymus galetum daryt :)

As dazniau skraidau telsiuose kai nuvaziuoju tevu aplankyt:) o kaune tai skraidziau viena kart tik prie 9 forto ten po prudo :) Bet man toli gan ten trenktis, nes pats tai prie girstucio gyvenu :)
Galvojau kur arciau paskrist tai sugalvojau tik draugystes parka:) Bet po paskutinio skrydzio telsiuose esu lektuveli palikes :)
Tai dabar konstruoju ta lenkiska putinuka po truputi :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 01 Gru 2011 13:10 
Mo
Mo

Virsuj yra nuoroda i mano buzzeri, jo pas mane biski kitoks rodo voltaza ir virsuj myktukas yras galiu voltaza nustatyti :) as kalnieciuose gyvenu tai iki 9 forto irgi nemazai varyti bet vis vien nuvarau nes ten geriau. siaip kalnieciu parke esu skrides irgi gan normaliai tik daug zmoniu buna ir baisu kad i ka nors neatsitrenkti, nes tada kai dingo valdimas ir i medi leke lektuvas nuo smugio krito sakos o apacioj porele su vezimeliu buvo tai gerai kad tos sakeles krito sale, o ne ant ju.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 01 Gru 2011 14:37 
Mo
Mo

Maciau ta nuoroda :) Nu galesim koki karta praskraidyt kartu kai lektuva atsivesiu i kauna :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 47 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Administratoriaus kontaktai: info(eta)rcm.lt