Sveiki,
Pasigaminau savo LRP Blast S10 Short Course'ui apsaugėlę nuo purvo. Nors tai ir nėra kažkokia super waterproofinė apsauga, tačiau labai pagelbėja kai lauke yra drėgna, šiaip taškosi purvas (ar sausa žemė, žvyras, akmenukai, dulkės ir pan.). Pilnam waterproofinimui reiktų VISUS guolius pakeisti su guminiais riebokšliais, ir įsigyti atsparią arba užwaterproofinti esamą elektroniką bei nenaudoti prabangių brushless motorų.
Manau, kad tokiems, uždarų ratų dizaino, automobiliams (SC, touring - rally ir pan.) tai yra opi problema, net ir važinėjant sausu oru, dėl to kad ratai juodai užtaško visą važiuoklė. Po to ypač sunku išvalyti tarp tos važiuoklės įvairių detalių, kamurkių ir elektronikos įrengimų. Bagiai (ypač) ir tragiai mažiau susiduria su šia problema. Mano Mad Rat kėbulas puikiai viską apsaugo.
Taigi pasiemiau paprastą liniuotę, apmatavau visą važiuoklę ir AutoCAD'e pasidariau išklotines. Pagal atspausdintas išklotines, iš didelio polistirolo lakšto, iškirpau ją. Polistirolo prikau reklamos reikmenų parduotuvėj (Heliopoly), už 0,75mm storio 1,5x2m lakštą - 27Lt. Užteks trisdešimčiai modelių

. Tam kad sutvirtinti uždangalą, jį suklijavau su įprasta lipnia juosta ir tada galėjau iš vidaus klijuoti klijais.
Klijavimas... Kalbant apie lexano, polistirolo ar pvc klijavimą aš išmėginau daug daiktų ir sukišau nemažai $$$. Tai momentai, super momentai, epoksidinės, hermetikai, poliuretaniniai klijai, montažiniai klijai, karšti klijai.. niekas nekimba normaliai (nebent stipriai pašiaušus paviršių). Ir pasinaudojęs užsienio patirtimi priėjau išvados kad geriausia - Shoe Goo. Galima gauti riedlenčių reikmenų parduotuvėse. Lietuvoj kaina be siuntimo 39Lt. Brangu bet jėga. Išbandžiau ir ant batų, velniškai kibūs (nesvarbu koks lygus paviršius), atsparūs, stiprūs ir pakankamai elastiški. Tačiau klijuodamas vistiek naudojau armavimo tinklelį tinkavimui (iš senukų). Rezultatas gavosi stiprus. Taip pat nustebino, kaip jis gražiai užsidėjo ant važiuoklės, vos ne gamykliškai

Patį uždangalą tvirtinau "lipukais" drabužiams, krepšiams ir pan. (Rasit siuvimo reikmenų parduotuvėse).
Dar pasigaminau papildomas pertvaras priekyje, prie vairo traukių (kad sumažinti purvo patekimą per priekį). Be to su dvipuse lipnia juosta ir užtrauktrukais pritvirtinau pagamintas galinių šakių purvo apsaugas.
Kadangi balta spalva neatrodė labai graži, matomiausias vietas (uždangalo šonus ir šakių apsaugas) apklijavau paprasta aliuminizuota lipnia juosta. Atrodo kaip chromas

Išmėginau. Uždangalas tikrai veikia

Kiek priėjo purvo per šonus purvo, teko panaudoti papildomus "lipukus" šonuose, bei padaryti "užkrentančius" purvasargius iš tos pačios lipnios juostos (ant taip vadinamų "nerf bar'ų").
Analogiškai pasidariau ir apsaugą savo ralio mašinai - Tamiya DF-03RA.
Beje, daug kas pradės klausinėti dėl aušinimo. Visų pirma dabar yra šalta, ir aš esu "užgearinęs" motorą taip, kad šis neperkaista. Mano screenshote matyti paliktos vietos variklio ir ESC aušinimo (su ventiliatoriais) angoms. Jų neiškirpau, tačiau jas galima panaudoti, tik reiktų uždengti kažkokiu smulkiu tinkliuku (pvz. kai bųna langams nuo vabzdžių). Taip pat ant viršaus galima padaryti angas, nukreiptas atgal (kaip Jconcepts Traxxas Slash overtray, paveiksliukas apačioj).
Dar dėl diskusijos apie purvą norėčiau vieną pastebėjimą: aš manau, kad pirmiausia reikia saugoti purvą nuo ratų ir tik tada visą likusią važiuoklę. T.y. naudoti platų, ketvirtį ar trečdalį rato apskiritmo lanko dengiantį, minkštą guminį purvasargį (panašiai kaip tie, kur pas visus short coursus gale kybo

. Čia kaip su dviračiu, tik tada kai būna pilni sparnai (o ne tos "uodegos"), gali sau ramiai važiuoti šlapia danga.