Sveiki,
pradziai, esu Visiskai zalias ir naujokas taigi nesmerkit jai klausimai jums pasirodys ir durnoki, atejau pagalbos/konsultacijos ieskotis, o ne vietos kur isgirsciau jog esu "idiotas".
Taigi, pradedam nuo to jog kiek skaitynejau ir "searchinau" niekur tiksliai nera arba neradau detalesnes info apie sparnus.... Visi juos cia daro pjaustydami puta, bet visos darbo eigos nuo A iki Z nuosekliai nera... Kaip pasidaryti pjaustykle, kaip pjauti, siokie tokie neaiskus breziniai ir kita info zinoma yra, nors ir ismetyta per visa foruma, bet neaiskumu lieka o juolab nuoseklumo.
Keli klausimai:
Pjauni vientisus pagal brezinius sparnus, gaunasi (isvirsaus ziurint) "kvadratas" ir viskas ?
Kokie yra reikalavimai apvalinant kampus? Ar tiesiog darai forma graziai akiai ir tiek?
Koks geriausias budas sustiprinti juos.
Ar galima prie eleronu sujungimo klijuoti bazlos(stiprinimui)
Jai nori siaurejancius pjauti sparnus, patarimai pjaunant is vientisu sparnu ? (siektiek apie procesa)
Koks tiksliausias santykis butu cm2 sparnu ir korpuso? (kad perdaug nenusmailint)
Jai ispjauni du atskirus siaurejancius sparnus (lengviau pjaustyti atskirai simetrisku atzvilgiu) kokie butu patarimai ju tvirtinimui ar jungimui prie korpuso ?
Patarimai uztikrinti sujungiamu sparnu simetriskuma juos apdirbant, dydzio ir svorio santykiais ?
Ar yra kokie nors svorio reikalavimai (kuo maziau tuo geriau atsakymas visai netika)..
Kaip tiksliai turi buti gaminamos svirteles eleronams... ?
-----------------------------
Pries pora meteliu esu susikonstraves Skladytuva, kazkas panasaus i . Bet po katastrofos (totalaus subyrejimo) meciau sita reikala. Zadu gryst, ir pereit prie lektuviuku.
Ideja ir klausimai tokie. Ar tiktu panaudoti sparnus nuo sklandytuvo, kadangi sparnu mojis 280cm imciau tik siaurejancia daly (mazdaug po 50cm). Korpusui gaminti pasirinkau
http://www.tbm.lasowice.net/toto001a.html situos brezinius.
Kelios sparno nuotraukos(nepykit uz kokybe):
http://img195.imageshack.us/img195/5579 ... 133316.jpg
Aptraukta paprastu gelem skirtu vynioti popierium.
1 Sparno svoris 180g (-+5g svartykliu paklaida)
Pasirinkus tik siaurejancia daly svoris dar nezinomas
Klausimai:
Kadangi sklandytuvas neturi eleronu ant sparnu (ir pats su jais neturejas garbes susipazinti) tik gale posukio ir aukstumos vairai, patarimai juos "imontuojant" ant saprnu?
Kokio plocio jie turi buti?
Ar nebus persunkus saprnai pasirinktam korpusui ?
Neperplatus sparnai?
Kokios technikos reiktu? (tiksliau apie varikliuka, reguliatoriu ir pan)
Ir vel grystu prie eleronu, nedasyla man ju valdymas ir kaip pritaikyti prie pasirinktos idejos, tiksliau reguliavimo pajungimo pricipas.. Ogal nebutina?
Reiktu pertraukt plevele, spalvotas "skuocius" nepasunkins sparnu? ar geriau ta pati plevele (tik pertraukt ir tiek)?
N.