Liau liau, nusprendziau pameginti V-tail quada

Turiu 4 atliekamus DT700 motorus su regais nuo sudauzyto hexo, tai galvoju pameginsiu ka nors idomaus paburti, vis sioks toks issukis

Quadu ir taip uztenka, o Y4 iskart atkrito del coaxial sistemos neefektyvumo. Pradejau rinkti informacijos apie V-tail ir labai nudziugau suzinojes, kad ju yaw sistema veikia kaip trikopterio, kas man labiau patinka, nei kaip pas quadus. Cia man didelis pliusas, taip pat, kad geriau matosi ore kopterio orientacija

Kaip galiniai motorai pakrype i V, tai jie savaime aisku praranda dali traukos, bet tiek nezymiai, kad kiti teigia, jog isvis neprarandama. Remas kaip trikopterio, tik kad vietoj servos sistemos du motorai V formoje. Del daug svorio uodegoj, geometrija reikia stipriai mesti i prieki, kiti daro tiesiog T formos rema. Pas Multiwii 2.0 jau yra V-tail softas, bet skrenda ir ant Y4, reiks pasikankinti, kad issiaiskinti, kas geriau
Remo gamyba pradejau 16mm nuo apvaliu aliuminio vamzdeliu, kurie yra tik nezymiai sunkesni uz 10x10mm kvadratinius. Kad sutauputi svorio ant varztu, motoru motormountus apipjausciau ir privirinau tiesiai prie aliuminio. V-tail'a irgi buvau visa suvirines, bet kai bandziau uzdeti tvirtinimus biski perkaitinau, ir visa uodega pasiskleide

Tada atsisakiau tos minties, ir nusprendziau daryti V nuimama, bus lengviau remontuoti po morku

Korpusas bus aisku is PCB (lobzikui batareikos pakrautos:), atstumas 31cm nuo centro iki motoro, skirta 10" propam ant 4s, paskirtis dar neaiski. Is to, ka skaiciau, susidariau nuomone, kad V skraido kaip trikopteris ir turi quado keliama galia, tai ir knieti paciam suzinoti