Sveiki, kadangi po truputį vis bandau užsiiminėt FPV dalykais, o mano senas 6 kanalų Futaba 6EX jau pritrūko kanalų, nutariau taupyti naujai aparatūrai FPV reikmėms, ir natūraliai iškilo klausimas, koks yra idealus valdymas tarkim iki 1500Lt, nes tiek manau aš ir dauguma RC pilotų dar gali sau leisti. Jei tema turėtų būti prie valdymo perkelkite tenais :-). Taigi pagrindiniai klausimai ir reikalavimai atviri diskusijoms yra šie:
1. Kokio gamintojo rinktis, aš asmeniškai labai nemėgstu, net nežinau kodėl Spektrum aparatūrų, Turnigy gal ir geras aparatas, bet bijau, kad po nelabai ilgo naudojimo neatlaikys mechanika, o tas kaip suprantu nelabai gerai, kai už kilometro kažkam potencialiai virš galvų skraido 2-3 kg modelis, kuriame be kitko dar sukišta virš tūkstančio pinigų :-). Labiausiai patinka Futaba, bet jei išaiškės, kad tarkim JR ar Graupner ar koks Hitechas geriau, tai nespjausiu, bet galima aptarinėti ir Spektrumus, gal kam bus naudinga informacija. Aišku svarbu, kad būtų galima gauti nelabai sunkiai (nebūtinai Lietuvoje) ir nelabai brangiai originalių ir neoriginalių imtuvų. Žodžiu čia domina valdymo pagal gamintoją visų dalykų visuma :-).
2. Kokia moduliacija geriausia, nes vakar visą internetą išnaršiau, akys pasidarė raudonos, o informacija tik paviršutinė :-(. Supratau tik tiek, kad Futaba FASST yra patikimiausia (aišku ir imtuvai net kinietiški brangiausi), nei FHSS ar DSSS? Ar aš klystu, jei taip prašom moksliškai pateikti kažkokius grafikus, nes to niekur neradau tik atskirų žmonių mintis. Aišku jei FASST iš tikro patikimiausia, tada pasirinkimas susiaurėja iki Futaba gaminių.
3. LRS, va čia man taip ir neaišku jei aparatūra neturi keičiamo modulio ar iš vis įmanoma kažkaip prijungti LRS modulį tolimiems skrydžiams, net nežinau gal per trenerio jungtį ar lituojant. Aišku turi būti lengvai atjungiama ir pajungiama LRS sistema, o ne prijungta visam laikui.
4. Telemetrija, net nežinau man regis jos nereikia vis tiek visi naudoja OSD, kurios daugumą svarbiausių paramatrų rodo ir taip, be to nemanau, kad patogu skrendant nukreipinėti žvilgsnį nuo modelio ar televizoriaus, o jei skraidai su akiniais iš vis greit neįmanoma į valdymo ekraniuką, kurie kažkodėl šiais laikais, kai mobilūs telefonai su 1080p ekranais yra ypatingai mažos raiškos :-(.
Va tokie pamąstymai apie idealų Valdymą FPV reikmėms, aišku kažkokį svarbų dalyką praleidau tai prašom aptarti ir tai ;-).
|