Na kagi sekmadieny buvo bandymas paskristi FPV su kopteriu ( kodel bandimas suprasit pabaigoj rasliavos).
Pirmas dalykas kas nudziugino tai sie akiniai yra 100% plug&play. Jungiausi viska sestadieny vakare ir pakako kokiu 30min. kad viska pajungti ir gauti vaizda per akinius.
Poto jau seke nelabai linksmi dalykai: gerai, kad iskarto pasiemiau stikliukus nes jie man praverte bet, kad gauti kokybiska vaizda visgi nusprendziau kreiptis kai bus laisvo laiko pas okulistus kad jie ispjautu stikliukus pagal mano akis. Toliau: nors atstumas tarp akiu reguliuojasi bet to man nepakako ir siaipjau reiktu didesnio atstumo ( nors tikrai nepasakyciau, kad mano roza iskirtiniu gabaritu ), toks jausmas , kad sie akiniai skirti kinieciam ir vaikam.
Dar nepastiko gumos aplink akis: padarius laisviau toks jausmas, kad akiniai maskatuojas bilekaip ir praleidzia sviesa na o uzverzus smarkiau tai spaudzia ir norisi greiciau juos nusiimti, na bet tas nera baisiausia ir manau priprasiu.
Na kagi isauso sekmadienio rytas. Ziurim ka turim: uz lango apniuke ir vejuota na bet negi tai pamaisis kai is uzpakalio net dumai ruksta isnekantrumo. Visu pirma koptery padejau kieme o pats su akiniais isejau pabandyti atstumo. Su stokinem antenom vaizdas jau dingo po koki 150m. Na as kazko panasaus ir tikejaus juo labiau, kad kopteris buvo uz 2m. murines tvoros, tad labai tikiuosi, kad ore bent jau koki 400m. trauks.
Na kagi isvariau i laukus uz miestelio ir y ora. Paskilau beabejo be akiniu, paziurejau kaip elgsis kvadras nes tai tik 3cias skrydis su juo. Beabejo stiprus vejas jy gerokai nese i sona bet siaip laikesi ore stabiliai tad nieko nelaukes uzsidejau akinius
Vyresnio amziaus zmogeliai tikriausiai prisimenat ka sake zaldokas: TIK TAMSA IR ALUS... Alaus pas mane nebuvo vadinas liko tik tamsa. Neimanoma nieko iziuret, zeme susiliejus su dangum ir neimanoma isvis orentuotis. Pagal garsa supratau, kad kopteris speriai nyksta tolyn tad skubiai metes akiniu parginiau jy atgal. Taip pabandziau dar karta ir dar karta. Trecia kart koptery isgelbejo tik tai, kad kisenej turejau akinius nes nusiemus sarkus maciau tiktai taskely danguj.
Na ketvirta kart jau neberizikavau ir baterija iskraidziau taip. Nors oro salygos tikrai buvo nekokios bet turiu pasidziaugti, kad kopteris gavosi tikrai stabilus ir lengvas valdyti.
Tad padariau isvadas:
1. OSD man butinas.
2. Gopro tikrai negeriausias pasirinkimas apniukusiai dienai nors neturiu su kuo palygint gal ir kitos kameros taip pat rodo.
3. Pirmam skrydziui reikia sulaukti tikrai tinkamo tam oro jaigu nenoriu aptureti nuostoliu...