Aš jau seniai turėjau išpjaustytas skyles GPS'ui, VTX ir kt. įrangai, bet kažkaip šian pagalvojau - o kam, gal neapsimoka, nes vis tiek neskris? ;-) Sumečiau "ant snarglių" įrangą, užklijavau skyles sparnuose izoliacija ir išmėginau. Gaila tų dviejų dienų, praleistų tvykinant sulankstomą propą, deja, gavosi šnipštas. Variklis stovi ant 10mm standoff'ų, jei dedu ilgesnius - prasideda belenkokios vibracijos, jei dedu trumpesnius - net ir nesulankstomas propas siekia sparną. Su sulankstomu taip ir nepavyko priverst, kad išsisukimo metu nebūtų kabinamas sparno galiukas... Fiksuotas propas irgi ne išeitis, nes užkabinus žemę išraus variklį su visu rėmu (ką sėkmingai esu padaręs ant mažojo). Bet pirmam skrydžiui buvo šitaip:
Apačioje sutvirtinimui įmoviau pora karboninių vamzdukų, "stockinį" GF vamzdį irgi pakeičiau angliniu. Gavos maždaug taip:
Elektronika - ant fanerinio mounto. Ramiai viskas tilps ir dar liks vietos (batareika - 2650mAh 4S, pats tas iki tinkamo CG, pakol nėra elektronikos, paskui turbūt reiks maut 4.4Ah). Tas fanerinis mountas prisuktas aštuoniais polikarbonatiniais varžtais, tai jei būtų noras - visada galima nuimt ir 'iš apačios' patiunint ko trūksta:
Pakilimas standartinis - paimi už sparno priekio dešine ranka, kaire ranka duodi kokius 50% throttle ir lengvai mesteli į priekį (stengtis net nereikia - jis pats skrenda):
kelis kartus mestelėjau, morkos nepadariau. Iš apačios mėtyt kažkaip dar nedrasu, gal paskui ;-)
Skrenda neblogai, lyginant su mažuoju broliu - suktukų taip nemyli, nors visokie šoniniai driftai yra, lygiai tokiu pat principu (t.y. jei paleidi stickus, tai jis po bišky driftina į kurią nors pusę), ir šiaip yaw nėra labai stabilus. Skrist nesudėtinga, nereikia gaudyt prisiklijavus prie pulto, tai įdėjus autopilotą turbūt bus išvis "pigiau grybo" (tik dauguma AP turi problemą su stall speed, reiks kažkaip spręst).
Nu ką, liko sumontuot likusią elektroniką, tada ir skylių sparnuose neliks, bus galima rimčiau užsiimt reikalu ;-)
_________________ Nerašykit man žinučių - čia nelabai būnu. Ieškokit kitais keliais...
|