Na ir dar užbaigimui.... Vakar nuskridau ~13km su 1x 2650mAh 4S batareika. Kiek išnaudojau - sunku pasakyt, nes OSD buvau atjungęs (nors pagal trauką - tai buvo "į pabaigą", vakare pakrausiu, bus aiškiau).... Vienok efektyvumas nėra blogas, ypač jei nespaust "kiek eina", protarpiais pasklandant, cruisinant ties ~30% throttle.
Deja, skrydis baigės miške, medyje ;-) Situacija labai paprasta - kai buvau toli (~4km) - pradėjo pypsėti siųstuvas, kad baigias TX batareika. Buvo vėlyvas vakaras (~22:00), jau gan sunkiai matėsi objektai, be to, aplink miškai - tai paleidau ant autopiloto ir tiek... O tas neskubėdamas cruisino namo (va čia ir buvo klaida - reikėjo imt rankinį režimą ir pumpuot "kiek eina"). Pakol jis lėtai skrido namo (~15min) - akumas nusėdo išvis, siųstuvas išsijungė. Atsarginį akumą turėjau su savim, bet jį reikėjo išsiimt iš kuprinės... ;-) Taigi, sugalvojau dar pamėgint įjungt siųstuvą, kad perjungti autopilotą į normalų cruise režimą, pakol aš be akinių terliosiuos su akumuliatoriumi.... Įjungt siųstuvą pavyko, bet po kelių sekundžių jis išsijungė - deja, to užteko... Per akinius man beliko tik žiūrėt, kaip artėja besisukantis miškas ;-) Lėktuvas parėjo į suktuką, iš 300m+ aukščio lėtai, bet užtikrintai snapu žemyn susisuko į mišką (vertikaliai)... Manau situacija buvo tokia - pakol buvo normalus autopiloto režimas - jis prižiūrėjo greitį, neleido stallinti. Įjungus siųstuvą (tegu ir trumpam) - jis persimetė į "manual mode", su nuliniu throttle (įprotis įjunginėjant imtuvą gazą numest ant nulio), to užteko kad jis užsistall'intų, o paskui, kai jau pateko į suktuką - autopiloto mėginimai ištiesinti tik dar labiau pablogina situaciją. Manual mode - laiko buvo daugiau nei pakankamai kad ištraukt iš suktuko, bet gera batareika kuprinėje, taigi - beliko tik bandyt susivokt į kurią miško dalį krenta lėktuvas ;-)
Buvo jau pakankamai tamsu, tai orientyrų nemačiau, bet pagelbėjo tai, kad maždaug žinojau, kuria kryptimi važiuoti ir tai, kad neatsikabino video baterija. Palaksčiau prietemoje po mišką, vėl pasinaudojau tokia savotiška "trianguliacija" (savimi uždengiant video anteną ir piešiant kryptis, kur signalas blogiausias) ir sugebėjau surasti lėktuvą. Labai pavyko, kad medis buvo neaukštas ;-)
Prieš sekantį skrydį būtina modifikacija - pamėginsiu prie feno susukt sparnus (padaryt washoutą). Gana tų šposų su suktukais... Kitą TX batareiką jau užsisakiau iš kitaicų, šitoje vietoje irgi nesigauna sutaupyt ;-) Nu ir dar viena rimta problema - sulankstomas propas... Maža to, kad yra iš GF išpjautos atramos (storos!) - jis vis tiek momentais sugeba atsilenkt tiek, kad mentės kabina sparno galą. Nu čia dar dzin - nupjausiu dalį putos ir nebekliudys, bet yra kita problema - vibracijos.... Propo mentės pasvėrus identiškos, tai turbūt skirtumai gaunas dėl hub'o... Kaip subalansuot tokią nesamonę ant stendo - bišky mission impossible, turbūt reiks balansuot su visu varikliu (pakabinus jį ant magnetukų)... Ar turit kitų idėjų?
_________________ Nerašykit man žinučių - čia nelabai būnu. Ieškokit kitais keliais...
|