Dabar yra 04 Lie 2025 13:06

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 484 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Phantom FX-61 FPV Sparnas
StandartinėParašytas: 28 Bir 2013 17:36 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Bir 2013 17:54 
Model
Model

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 28 Bir 2013 20:14 
Model
Model

Va brėžinukas, gal kam pravers, be matmenų tiesiog atspausdyjat ant A4 lapo ir gaunat 1:1 ;-).

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 29 Bir 2013 01:59 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

:liux Labai tvarkingai tu cia!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Bir 2013 15:34 
Modeliuoto
Modeliuoto

Sveiki.Patarkit kaip i ta sparna sujunkti FY-30A.stabilizalivo sistema.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Bir 2013 15:39 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Bir 2013 20:32 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Nu va, šian dvi valandas su viršum ore, 30km+ nuskrista iš viso...
Žadėjau parašyt apie antenas - tai va, išmėginta praktiškai:
- 5.8km pirmas RSSI warningas
- 7.2km suveikė trigeris ant AP ir pradėjo mane tempt namo ;-) Bet čia yra du bet:
1) Vilniečiai turbūt matė, koks šiandien oras... Aš ten praktiškai debesyse sėdėjau, pilka košė aplink ir tiek. O debesys neblogai slopina signalą, tai spėju normalią dieną būtų ir daugiau
2) puola musės, tai viena ranka nuolat mostagavau, apie normalų antenos nukreipimą lėktuvo kryptim sunku ką ir kalbėt. Iš kitos pusės, bicircle nėr labai jau directional...

Žodžiu, nesismaukant prie siųstuvo ir gražią dieną - 8km manau kaip nieko. Toliau, jei nenaudot visokių boosterių ir kt. nesamonių - jau reiktų CL/crosshair combo, bet ten savi niuansai...
O dabartinės antenos labai patiko, bicircle ypač - galima kokio kilo atstumu naudotis kaip omni, nesukant galvos =)

Jei kada lis lietus ir bus laiko - galėsiu įmest aprašymą, kaip pasidaryt ;-)

Ir dar, į temą - su 8mm priekin perstumtu CG (nuo siūlomo manuale) sparnas skraido labai tvarkingai, net nemėgina lyst į suktukus, galima pakabint prieš vėją - vis tiek nesminga. Tiesa, yaw'as vis tiek nelabai smagus ir šiaip turi gliukų, bet atrodo suktuko problemos eliminuotos... ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 30 Bir 2013 20:53 
Modeliuoto
Modeliuoto
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 04 Lie 2013 01:21 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Prisedau vel prie savojo apsitvarkyti- pasidariau kylius galuose, tai tikiuosi yaw pageres. Toliau pasijungiau video sistema- paliava... Ant Cyclops OSD norint uzmaitinti nuo atskiros batareikos, jumper'i reikia ikisti i 1+2 ant pacio OSD, taip ir padariau, pasijunge, bet pilnos 4s batareikos voltaza rodo tik 4.5v, ir sroves sensorius nebesyla. Nuresetinau, o tas vistiek normalaus batareikos voltazo nerodo... nu, reiks dar kapstyti slieku...

ABL: "jei esi nūbas - imk tai, ką turi kiti forumiečiai ir kopijuok 1:1 neanalizuojant 'kodėl' - su laiku suprasi"

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 04 Lie 2013 07:18 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Man atrodo kad tie kiliai (tokio dydžio) bišky per daug - bus sunkiai transportuojamas ir dar sunkiau sukiojamas, bei labai bijos šoninio vėjo.
Ką turėjau omenyje - labai maži (kokio centimetro-dviejų aukščio), nelabai toli nuo pagrindinių.
Bet labai gerai, jei išmėginsi - papasakosi kaip einas. Maniškiam yaw problemas sprendžia mix'ai ir autopilotas, pažiūrėsim ar su tokiu sprendimu irgi galima kompensuot ;-)

Tuo pačiu - su saviškiu jau praskrista 100km+, reiks irgi modais užsiimt, tik kitoje vietoje:
- kanopa su kamera nenusiima - reiks modifikuoti laidus ir prikabinimus
- vidinis "denis" kaip ir gerai, bet norint pakeist batareiką - reik atsukt 8 varžtus, kas laukuose nelabai patogu. Reiks turbūt pridaryt išpjovų, kad batareika lengvai išsiimtų
- galas... Jau pjausčiau sparno galus, kad propas nesiektų, šiek tiek apipjausčiau smailus kampus, kad sumažint turbulenciją, bet vis tiek ore bilenkoks triukšmas būna, kai skrenda. Musėt teks beveik visai nupjaut tą galinį varikio uždengimą, nes iš jo naudos...

18km su 2650mAh 4S - per daug netaupant ir beveik nesklandant (bet nusileidau praktiškai su "sausa" batareika), ~22km su 4400mAh 4S ir dar kažkiek liko. Manau nespaudžiant tiek greit - atstumus galima perpus padidint, bet dar geriau - optimizuot konstrukciją...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 04 Lie 2013 15:59 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

ABL: "jei esi nūbas - imk tai, ką turi kiti forumiečiai ir kopijuok 1:1 neanalizuojant 'kodėl' - su laiku suprasi"

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013 01:26 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Vienas dalykas neduoda man ramybes- kodel galas taip padarytas? Atrodo, kad turetu buti aptakiau link motoro, o cia gaunasi, kad oras ispleciamas, kad eitu tik nuo propo mentes vidurio link galo :? Kas liecia aerodinamika, tai zinau, kad vidine propo apskritimo dalis nera efektinga, pats efektyvumas eina nuo mentes vidurio iki pat galiuko, bet ir tas viduriukas jugi kazkiek tai duoda... Galvojau apipjaustysiu aptakumui, kaip kad fotkej, bet gi sparno kurejai negalejo tap cia prasauti su aerodinamika, vadinasi, gal dar kur cia suo pakastas???

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 05 Lie 2013 07:03 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Man atrodo, kad čia pakastas čielas gaidys, o ne šuo... ;-)
Aš apipjausčiau šiek tiek tuos kraštus. RCG irgi ne vieną tokį suradau...
Nežinau, ar pagerėjo performansas, sunku pasakyt. Kad pasidarė šiek tiek tyliau - faktas!

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 06 Lie 2013 14:00 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Nuvariau FPV'inti savojo vaiduoklio, tai dar ylu is maiso islindo, kazko su juo man nelabai sekasi, kazkoks pakeretas... :?
Su OSD viskas OK- teisingai pasijungiau sensoriu ir valio. Tuos kylius testavau- situacija zymiai pagerino- nebesiskersuoja, varo tiesiai, ir ant posukio nebenori varyti "ant peilio". Per soni veja tiek nebedriftina, kiek buvo anksciau, nors letai sklendziant vistiek biski jauciasi. Kitaip tariant Yaw problemos nebeturiu :liux Atsirado kita problema- beskraidant sparnas pradejo trukcioti ir vartytis, atjungiau gyras- isvis beveik nevaldomas, vel pajungiau ir siaip ne taip nusileidau. Pasirodo vienos servos laidas kazkaip sugebejo atsilaisvinti kistuke. Atsirado dar kita problema- pralekus pilnais gazais kokia minute uzstalino motoras, nusileidau "dead stick", ir jei buciau turejes kiausiniu prie saves, tai ant rego buciau saunia kiausiniene issikepes :D Regas Turnigy Thrust 45A, ryskiai per mazas mano setupui. Turiu kazkoki 80A rega, pasikeist nebus beda. Ir paskutine yla- atdziau pasiziurejus i propa pastebejau, kad prie mazdaug puse gazo (kaip tik normaliam skraidymui tinkancio gazo:) jis kartais pradeda rezonuoti. Itarima kelia tas plastikinis motormountas, kuris kazkiek to elastingumo turi, ir motoro/propo dinaminio balanso trukumas. Del to ir turejau vibraciju i Gopro :?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 06 Lie 2013 14:06 
Modeliuotojas
Modeliuotojas
Vartotojo avataras

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 484 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 33  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Administratoriaus kontaktai: info(eta)rcm.lt