Iš esmės what he said

viskas beveik labai tesinga.
Tik dar papildomai pridursiu nuo savęs - kas liečia antgalio valymą tai geriausia klausyt antgalių gamintojo rekomendacijų. mes naudojam weller'ius visur, o weller'is jau kelis metus sako, kad jo antgalių su vandeniu geriau nevalyt - naudot reikia metalinę kempinę. Kas liečia sk8robo nurodytą kempinę iš HK - bus tikrai geriau, jeigu maximoj nusipirksi metalinę kempinę ir valysi į ją. Tą raudoną mes jau išbandėm - ilgiau pavalius jinai pradeda raudonuot ir irt, ir savo yrančiom dalelėm labai užteršia antgalius. Iki tokio lygio, kad faktiškai naujas antgalis po darbo dienos jau netinkamas naudojimui.
Dėl lituoklių - gali turėt tris skirtingus arba vieną galingesnę stotelę su reguliuojama temperatūra

čia jau gaunasi asmeniškumai kaip kam patogiau ir kaip kas pripratęs. Aš tiesiog įkalu aukštesnę temperatūrą, pasikeičiu į masyvų antgalį ir voila - darbas atliktas.
Dabar kas dėl temperatūros - jap, aukštesnė temperatūra gerai lituojant stambius daiktus ir t.t. dėl greičio. Tik šiuo atveju reikėtų nepamiršt, kad prasčiausi kinietiški lituokliai gali įkaist iki 600 laipsių (reta stotelė duoda tiek), tik kad iš to mažai naudos, nes antgaliai dega tokiose temperatūrose. Sakyčiau 450 yra maksimumas ko reikia litavimo darbams, tiesiog reikia turėt stotelę su galios atsarga - pajautusi, kad krenta temperatūra (kai lituoji stambų daiktą), galingesnė stotelė sugebės padidint galią lituokliui ir išlaikyt nustatymus. Tuo tarpu silpnos stotelės temperatūra kris iki ribinės ir turėsi šaltą litavimą, ko pasekoj prasidės trūkinėjimai, atšokimai ir t.t. Čia tuo atveju, jeigu pavyks prilituot. Taigi bendru atveju siūloma imt 80-100W litavimo stotelę su reguliuojama temperatūra arba tris atskirus skirtingų galingumų lituoklius.
Kas liečia lydmetalį - nžn ką tau patart, mes nenaudojam švino. Namie aš irgi dažniausiai lituoju bešviniu ir vargo nematau su no-clean fliusu (paskutiniu metu naudojam solnet lydmetalį). Kas liečia švininius - bent mano namie naudojamas irgi ruduoja, nes yra su kanifolija. Na bet aš jį dažniausiai naudoju naujų antgalių aktyvavimui arba sunkiai litavimui pasiduodantiems metalams. Tarp kitko - tavo naudojamas lydmetalis yra su kanifolija

aš gi sakiau

SW32 yra dervos pagrindo fliusas, tai šiuo atveju derva ir dega.
Na o kodėl anksčiau pavyko prilituot, o dabar ne, tai galima tik spėliot, nes priežasčių gali būt ne viena - pvz. galėjo pasitaikyt prastesnės kokybės laidas. Arba truputį oksiduotas (tarkim pragulėjo pas tiekėją ar pardavėją sandėly metus kokiam drėgnesniam kamputy). Kaip sk8robo sako - iš pradžių pralituoji laidus ir tik tada pradedi litavimą.